Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Üveg termékek

Itt látható a szelektív hulladékgyűjtés eredménye: a lakosság szelektálása nyomán a magyar hulladékhasznosító cégek környezetbarát, újrahasznosított termékei. Zöld közbeszerzésre, zöld irodába ajánlott termékek! Talán ez a legjobb bizonyíték a tévhit ellen, miszerint a szelektív hulladékot összeöntenék. Hulladékból Termék kiállításunk is az újrahasznosítás népszerűsítésére jött létre, melyet oktatási célra, rendezvényre is ajánlunk. 

Ha pedig az üveg hulladék jellemzői, újrahasznosításának folyamata érdekli, tekintse meg erről szóló menüpontunkat. 

Fehér öblös üveg - befőttes üveg

Magyarországon egyelőre csak a fehér üveget tudjuk hasznosítani, a színes üveg külföldre megy. A befőttes üvegek 16%-ban hulladékot is tartalmaznak, ami egyes nyugati országokban már a 60%-ot is eléri! Ezért fokozott figyelmet kell fordítani az üvegek szelektív gyűjtésére, mert így megkíméljük természeti erőforrásainkat!

 

Habkavics

A nagy üvegtartalmú hulladékot megfelelő szemcseméretre őrlik. A szennyező anyagtartalomtól függően számított mennyiségű gázképző hulladékkal homogenizálják. Olvadáspont csökkentő és viszkozitásmódosító adalékkal együtt granulálják. A granulátumokat hőkezelik és nagy fajlagos felületű anyaggal külső burkot vonnak rá a vízfelvétel szabályzása érdekében. Szárítás után dőlt forgókemencében hőkezelik, majd hűtik. Felhasználás: (utólagos) hő- és hangszigetelő bevonatok, rétegek; lépésálló hőszigetelő elem (padlófűtéshez); közúti felüljárók felfagyás elleni védelme; könnyűbeton építőelemek; zajárnyékoló falak.

Előnyök:
A természetes erőforrások ésszerű felhasználása (bányászott bazalt, homok, perlit, kavics helyettesítő), hulladéklerakás csökkentése; hőszigetelő és tűzálló is.

Gyártó: Geofil Kft.
 
 
Újrahasznosító cégek listája:
  Cég neve Elérhetőség  
 
 
fehér üveg újrahasznosítás
5900 Orosháza, Csorvási út 5.
Tel: 68/814-700
E-mail: info.uhg@eu.o-i.com
 
 
 
szelektív tárolók
4181 Nádudvar, Kabai út 62.
Tel: 54/480-666
E-mail: polyduct@polyduct.hu