Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Kukatündér

nyomtatható verzió
A társasjáték

Szelektív hulladékgyűjtést bemutató logikai, készségfejlesztő játék 3-9 éves gyermekeknek. Ezzel a játékkal a gyerekek megtanulhatják megkülönböztetni a különféle anyagfajtákat, és azt, hogy hogyan kell a szelektív hulladékgyűjtést helyesen elvégezni.

3-4 éves korban a gyerekek megtanulják megkülönböztetni az anyagok fajtáit, szeretnek csoportosítani, válogatni, dobozokba rakosgatni. E játék során megismerkedhetnek a különböző anyagokkal (fém, műanyag, textil, papír, üveg), a belőlük készült használati tárgyakkal és csomagolóanyagokkal, és megtanulják őket megfelelően csoportosítani.
Az 5-6 évesek már többnyire jól ismerik az anyagokat és a belőlük készült csomagolóanyagokat, és még mindig szeretnek válogatni, csoportosítani. Könnyedén szét tudják válogatni a hulladékokat a megfelelő kukákba. Mivel a gyerekek rendkívül jó megfigyelők, számukra a válogatási feladatot memóriajátékkal ötvöztük, így nem csak ismereteket szerezhetnek játék közben, de fejleszthetik megfigyelőképességüket és emlékezőtehetségüket is.

A 6-7 évesek már elvont logikai feladatokkal is szívesen megbirkóznak. Nekik készültek a mátrix típusú feladatok, amelyekben adott halmazok metszetét kell kiválasztani.

További információk: kukatündér


Kukatündér ajándék az ÖKO-Pack Kht. -tőlBookmark and Share