Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Környezeti nevelés

nyomtatható verzió

Az Öko-Pack Kft. rendkívül fontosnak tartja, hogy a környezettudatos gondolkodás a lakosság minél szélesebb rétegében alapértékké váljon. Ennek érdekében szervezzük programjainkat (Hulladékból Termék vándorkiállítás, Tükörben a Világ kiállítás, ÖKO-Pack Játszóház) ahol a lakosság (ezen belül is kiemelten az iskolás gyerekek) személyesen győződhet meg arról, hogy nem hiábavaló a szelektív gyűjtés, nem kerül összeöntésre a külön válogatott hulladék, hanem hasznos termékek készülnek belőle Magyarországon is.

A kiállításon sugárzott oktatófilm nemrég nyerte el a Comenius EduMedia díjat, mely a multimédiás oktatóanyagok nemzetközi elismerése. Nagy öröm volt számunkra, hogy a berlini díjkiosztón átvehettük a pályázat megnyerésének oklevelét. Ezen oktatóanyagot ingyenesen biztosítjuk minden bejelentkező tanintézménynek, eddig 800 iskola kapta kézhez az anyagot kérdőívvel, feladatlappal.

A kiállítás mellett városainkban ösztönözzük a hulladékgazdálkodás alapismereteiről az oktatás megszervezését. El kívánjuk érni, hogy helyi civil szervezetekben lévő aktivisták tartsanak előadást a velünk szerződött városok iskoláiban. Finanszírozni kívánjuk az oktatást, emellett igény esetén oktatási anyagot, oktatófilmet bocsátunk az iskolák rendelkezésére.

A weboldal jobb oldalán lévő dvd-ajánlókra kattintva lehet belenézni a filmekbe és megrendelni őket.

Az elmúlt időszakban Hajdúböszörményi Természetbarátok Köre 14 környező településen, Székesfehérváron a Gaja Természetvédő Egyesület a város és vonzáskörzetének iskoláiban tartottak előadásokat a szelektív gyűjtésről.

Célunk, hogy a környezeti nevelés az oktatás szerves részévé váljon, mivel ennek hiányában hatékonyasága nagyon alacsony. Sőt, a ritka, alkalmankénti oktatásának megvannak a veszélyei is, hiszen kettős szocializációhoz vezethet, melynek társadalmi és egyéni kárai nem elhanyagolhatóak.

Továbbá őszintén ajánljuk fenntartható fejlődéssel foglalkozó menüpontunkat, ahol rengeteg értékes anyagot és információt talál a fenntarthatóságról és számos, alternatív megoldási lehetőségről. Ennek érdekében dolgoztuk ki klímamentő táblánkat is, ami összefoglalva a legegyszerűbb aktivitásokat sarkallja a lakosságot az aktív részvételre.

környezeti nevelés, klímamentés, oktatás, környezetvédelmi kiállítás

ÖKO-Pack Játszóház
a szelektív hulladékgyűjtésről, a tudatos vásárlásról és a komposztálásról!Bookmark and Share