Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

nyomtatható verzió

A modern társadalmak egyik legégetőbb kérdése a környezeti problémák kezelése, a környezet terhelésének gyors növekedése, a globális felmelegedés.
Sajnos mindegyikben komoly szerepet játszik a fogyasztás, ami lassan erőforrásainkat meghaladó módon növekszik világszerte. Elsősorban a fogyasztási szokásokon kell változtatni és minimalizálni a hulladékok mennyiségét. Ezután pedig egy következő lépcsőfok, hogy környezetünk védelmében a hulladékok hasznosítását széleskörűen alkalmazzuk.

elte, megnyitó, kiállítás megnyitó, környezetvédelmi kiállítás, hulladéból termék, szelektív, hulladék, környezeti nevelés


Ezért az ÖKO-Pack Kft. egyre nagyobb szerepet vállal az aktív környezetvédelemben, a környezeti terhelések csökkentésében, a környezetvédelmi szemléletformálásban és a környezeti nevelésben.
Hogy minél több tanintézményhez és gyermekhez eljusson a hulladékfeldolgozás (recycling) üzenete, létrehoztunk a nagy kiállítás mellett egy kis bemutatót is, ami iskolákban praktikusan bemutatható.
Itt cégeket nem találunk, de alapos bemutatásra kerülnek a hulladékok fajtái (csomagolóanyag) és ezeknek begyűjtése, újrahasznosítása.
Így a szelektív hulladékgyűjtés oktatása könnyebben beépíthető a tantervbe és a gyakorlatias kiállítás segíti a bevésés, tudásmegosztás megvalósulását.

Bemutatott hulladékfajták:
- papír, karton, italos karton,
- műanyag (PVC, PP, PE, PET, stb.),
- üveg (fehér és színes),
- fém (alumínium és vas),
- veszélyes hulladék,
- zöld hulladék (komposztálás).

Az alábbi klímamentő plakáton szereplő életszemléletet igyekszünk közvetíteni a diákok számára is. 

klímamentés, környezetbarát, klímaváltozás, szemléletváltás

A klímamentő plakátról részletes információ ezen a linken olvasható


A hulladékból készült termékek pedig több szempont szerint megtekinthetők a TERMÉK menüben.

További információt ezen az e-mail címen lehet kérni: tubaerzsebet(kukac)okopack.huBookmark and Share