Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

2011 - Környezet védelméért díj

nyomtatható verzió

 A 11. Környezetvédelmi Bálon Jávor Benedek országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke és Dr. Kovács László, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének elnöke adták át a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által alapított - két kategóriában elnyerhető - "Környezet védelméért" díjakat.
A magánszemély kategória díjazottja Hartay Mihály, az ÖKO-Pack Kft. ügyvezető igazgatója. Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. a szelektíven gyűjtött ipari és lakossági hulladék hasznosításának koordinálását, finanszírozását végzi. Hartay Mihály 2005-ben saját ötletét, ideáját fogadtatta el a cég tulajdonosaival és elérte, hogy az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. széles körű környezetvédelmi szemléletformáló tevékenységet is felvállalt társadalmi, szervezeti felelősségvállalási programja keretében. Környezeti nevelési programjuk keretében a projektpedagógia módszerével összeállított Hulladékból termék c. környezetvédelmi szemléletformáló kiállítás már az ország 45 városában járt és több mint negyed-millióan látták a hazai szelektív hulladékgyűjtés kézzel fogható eredményeit. A kiállítás nemzetközi oktatási díjat is nyert, 2009-ben pedig az Európai Unió támogatásával valósult meg 9 helyszínen.
Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. felkarolta a Zöld Fiatalok Egyesület és a Cellux Csoport művészeinek kezdeményezését, a Tükörben a világ c. kiállítást, amely a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos fogalmak, statisztikák vizualizálásával láttatja, érteti meg a Föld teherbíró képességének korlátait. Ezzel hívja fel a figyelmet környezetünk állapotára, a jó és környezetkímélő megoldások, a helyes gyakorlatok keresésére, a mindenki által megtehető lépések sorozatára.

Hartay Mihály - aki a BMKE és a BKKE több tanszékének előadója is - a díj átvétele után elmondta, hogy legfontosabbnak e munka során azt tartja, hogy e környezetvédelmi szemléletformáló munka során pozitív hozzáállást és rendkívüli nyitottságot, érdeklődést tapasztalt az önkormányzatok, a kulturális és oktatási intézmények, a zöld szervezetek és főleg a pedagógusok részéről kezdeményezéseik, rendezvényeik iránt. Reméli, hogy ez a továbbiakban is így lesz, sőt újabb partnerek, támogatók csatlakoznak a zöld gondolat terjesztéséhez.

kszgysz, öko-pack nonprofit kft, hartay mihály, környezet védelméért díjBookmark and Share