Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Környezetünkért Díj - Hartay Mihály részére

nyomtatható verzió

 A 2010. évi Környezetvédelmi Világnap alkalmából került sor a környezetvédelem és vízügy területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakemberek munkájának elismerésére. A Vidékfejlesztési Miniszter által adományozott kitüntetéseket Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára adta át.

környezetünkért, Hartay Mihály, kitüntetés, elismerés


A környezetvédelmi szemléletformálás érdekében végzett munkájáért Környezetünkért Díjat kapott - többek között - Hartay Mihály, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki ötletgazdája és megvalósítója a Hulladékból termék c. országjáró kiállításnak, amely egyedülálló módon mutatja be a szelektív hulladékgyűjtés értelmét és eredményét.

Ez az egyedülálló kiállítás 2006-ban indult útjára és a szelektíven gyűjtő lakosság, valamint a folyamatosan fejlődő hazai környezetipar jóvoltából folyamatosan megújuló tartalommal hívja fel a figyelmet a környezettudatos vásárlás, fogyasztás és a szelektív hulladékgyűjtés összefüggésére és fontosságára.

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. a szervezeti felelősségvállalás jegyében évek óta nagy figyelmet fordít a gyermekek, a fiatalok környezettudatos magatartásának kialakítására, az ezt szolgáló módszerek elterjesztésére. Ezért 2009-ben felkarolta a Zöld Fiatalok és a Cellux csoport kezdeményezését, a Tükörben a világ kiállítást, amely a fenntartható fejlődés témakörében segít - művészi eszközökkel - vizualizálni környezetünk értékeit, jelenlegi állapotát és a természetes környezetünk megőrzése érdekében - mindenki által - megtehető lépéseket.
Ezt a kiállítást, amely a budapesti Iparművészeti Múzeumban először négy hétig, majd a rendkívüli érdeklődésre való tekintettel újabb két hétig volt megtekinthető - a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács közreműködésével valósították meg. A kiállítást megtekintő, közel tízezer látogató megerősítette a szervezőket abban, hogy a fenntartható fejlődés ideáját e kiállítás által még több vidéki városban is népszerűsítsék.

Hartay Mihály, kitüntetés, elismerés, környezetvédelmi szemléletformálás, öko-packBookmark and Share