Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

2008 - Az Év honlapja: Minőségi Díj

nyomtatható verzió

evhonlapja

"Az Év Honlapja" díjkiosztó gáláján Minőségi díjat nyert oktatási kategóriában az ÖKO-Pack Kht. által létrehozott www.hulladekboltermek.hu.

A "Hulladékból Termék kiállítás" hivatalos honlapja XXI. századunk komoly problémájára hívja fel a figyelmet, miszerint fogyasztási szokásaink és hulladékaink helytelen kezelése visszafordíthatatlan károsodást okoznak élővizeinkben, környezetünkben. Ezen túlmutatva megoldásokat keres és mutat a környezettudatos szemlélet és felfogás felé.

A honlap tartalma: www.hulladekboltermek.hu
A honlap bemutatja a szemét és a hulladék közti alapvető különbségeket, a hulladékgazdálkodási hierarchia lépcsőit és 11 hulladékfajta részletes jellemzését. Részletesen foglalkozik a szelektív hulladékgyűjtés helyes módszereivel (mit, hova, hol, hogyan, miért) és bemutatja, hogyan készül a szelektíven gyűjtött hulladékból több száz féle termék. Az oldalon 7 anyagfajta szerint és 5 felhasználási terület alapján lehet válogatni a környezetbarát termékek közül, melyek egytől egyig hulladékból készültek.
A "recycling" világát bemutató kiállítás ismertetése mellett számtalan fotó, érdekesség és letölthető anyag is szerepel az oldalon.
Oktatás,szemléletformálás:http://kornyezetineveles.hulladekboltermek.hu/
A Minőségi díj a "Tanároknak" menü alatti tananyagoknak, ismertető anyagoknak és ingyenesen igényelhető oktatófilmeknek szól, ami komoly segítséget jelent a pedagógusok számára. A letölthető kérdőívek, szakdolgozatok és előadások a legfrissebb adatokat és információkat tartalmazzák, amik szabadon felhasználhatók az oktatásban.
Érdeklődők, Vállalkozók: http://kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu/
A honlapra belépésnél a látogatók érdeklődési kör szerint válogathatnak a tartalmak közül, így az érdeklődőknek és a vállalkozó rétegnek további környezetvédelmi kezdeményezéseket mutatunk be, illetve a 90 hulladékhasznosítással foglalkozó magyarországi cég tevékenységét és termékeit is ismertetjük.
Év Honlapja Pályázat eredményei: http://www.evhonlapja.hu/
Az Internet Marketing Klub (IMK) és a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) által 2008-ban immár hetedik alkalommal közösen meghirdetett "Az Év Honlapja" pályázatra rekordmennyiségű 281 érvényes nevezés érkezett. A szakmai zsűri 14 kategóriában ítélt oda díjakat. Tíz honlapot Különdíjjal jutalmazott, további 22 lapot pedig Minőségi díjban részesített. A Minőségi díjban részesülők a kategóriák legjobbjai közül kerültek ki.
http://www.evhonlapja.hu/Bookmark and Share