Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Csomagolási Hulladékok

nyomtatható verzió

A már hagyománynak számító, idén november 21-29. között megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction, EWWR) keretében az ÖKO-Pack Kft. mintaprojektek megvalósítására vállalkozott: hatóságokat és civil szervezeteket buzdít arra, hogy önkéntes vállalásaikon keresztül valós, mérhető hulladékcsökkenést érjenek el.

meghatarozas_6

Mennyi csomagolóanyagot termelünk?
A legfrissebb adatok szerint Magyarországon évente 1,3-1,4 milliárd PET-palack kerül forgalomba, ez teszi ki a kidobott csomagolóanyag-hulladék nagy részét, kb. 45 ezer tonna palackot jelent évente.

A NAV (Nemzeti Adó-és Vámhivatal) adatai szerint 2009-ben a csomagolóanyagok kibocsátása 792 554 tonna volt, ebből a papír és karton 32%-ot, a műanyag 24%-ot, a fa 20%-ot és az üveg 14%-ot tett ki. Ideje lenne komolyan elgondolkodnunk azon, hogy hova is kerül valójában ez a temérdek mennyiségű palack, és azon mit okoz a környezetünkben. Ha helyesen állunk a kérdéshez sok jót tehetünk a jövőnkért.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a “Csökkentsük együtt a csomagolási hulladékok mennyiségét!" akcióban résztvevő szervezeteknek köszönjük az önkéntes vállalásokat és a fáradozást!

  • Földművelésügyi Minisztérium
  • Herman Ottó Intézet
  • Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
  • Zöld Kör Egyesület
  • Zsámbéki Önkormányzat
  • Zsámbéki Könyvtár
  • ELTE EKSZ

A mintaprojektek megvalósítását az Európai Hulladékcsökkentési Hét hazai szervezője, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) támogatja.

ÖKO-Pack Kft.
Európai Hulladékcsökkentési Hét
www.ewwr.eu

További információ:
Tuba Erzsébet - ÖKO-Pack Kft.Bookmark and Share