Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Hírek

Válasszon kategóriát!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | .... | 26 | 27

ÖkoviFalu - Együtt építjük a jövőt!

2017. május 18.

A Nyáregyházi Napsugár Óvoda vezetőjének és az óvoda dolgozóinak is szívügye a természet és állatvédelem, ezért egy jobbító erőt képviselve az országban szeretnénk egy olyan projektet megvalósítani, amivel tudunk tenni a környezetünkért és a gyermekeket is erre tudjuk tanítani, buzdítani.

Tükörben a Világ Kiállítás a Karinthy Kéttannyelvű Iskolában

2017. április 28.

Fenntarthatósági, Környezettudatos hetet tartanak az újpesti Karinthy Frigyes Kéttannyelvű Általános Iskolában. Az április 26.-i megnyitón az ÖKO-Pack Játszóházunkkal, és a Tükörben a Világ Kiállításunkkal voltunk jelen.

Aggasztó mikroműanyag szennyezés a tengeri üledékben

2016. augusztus 1.

Japán kutatók szerint magasabb a mikroműanyag-koncentráció a tengervizek üledékeiben, mint a víz felszínén, felhalmozódásuk a tengeri üledékben jelentősen nőtt a 21. században világszerte.

Megszűnt a zöldhatósági eljárás a Püspökerdőbe tervezett kajak-kenu pálya tárgyában

2016. július 19.

Győr tüdeje, a Püspökerdő megmenekült attól, hogy 35 hektárnyi részén a fákat kivágják, és kajak-kenu pályát létesítsenek a helyén. Az eljárás megszüntetése egyébként 800 ezer forintjába került az önkormányzatnak.

Az új hulladéktörvény adott egy kokit a szelektív hulladékgyűjtésnek

2016. június 21.

A parlament által elfogadott, 2012-es hulladéktörvényt módosító törvény alapján mostantól kicsit jobban megéri majd a szemétégetés, és kicsit kevésbé éri majd meg a szelektív hulladékhasznosítással bajlódni - derül ki a Világgazdaság cikkéből.

Egyre sikeresebb a bécsi carsharing

2016. május 19.

A carsharing, vagyis az közösségi autómegosztás pozitív hatással van Bécsben a városi mobilitásra. Egy friss tanulmány szerint 100.000 bécsi használja ezeket a szolgáltatásokat, így évente összesen 44 millió kilométerrel kevesebb utat tesznek meg a személygépjárművek- 7.000 tonnával kevesebb szén-dioxidot juttatva a levegőbe.

A legjobb természetfilmek ismét Gödöllőre jönnek!

2016. május 5.

2016. május 18-22. között immár második alkalommal rendezik meg Gödöllő szívében a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált. A Királyi Kastély Lovardájába, a Művészetek Házába és a Városi Könyvtárba több napon keresztül ingyenes filmnézésre hívják a szervezők a természetfilmek szerelmeseit...

Halathon a magyar hal maraton

2016. április 27.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a Szimpla különféle kampányokkal próbálja meg felhívni a figyelmet arra, hogyan lehet környezettudatosan étkezni. Következő kampányukban május elejétől június közepéig a magyar halakat népszerűsítik. Céluk, hogy felhívják a figyelmet a tengerek túlhalászatára, és csökkentsék a vásárlói igényt a veszélyeztetett halfajokra, mint például a tonhal.

Eredményesen zárult Dunaföldváron a Szemét Szüret 3.0 elnevezésű rendezvény

2016. április 26.

A dunaföldvári AztaKeservit.com baráti társaság az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvánnyal karöltve április 23-án, immáron harmadszor hívta össze a helyieket szemetet szedni. A Duna vízszintjének emelkedése miatt az ártérben csak kenukkal fértek a leginkább súlyos helyekhez, meglepően sokat a városhatárból sikerült begyűjteni.

A magyarok 46%-a nem szelektálja italos dobozait

2016. április 25.

Noha a szelektív hulladékgyűjtés lehetősége a hazai lakosság 96%-a számára elérhető, mégis a magyarok 46%-a semmilyen formában nem gyűjti szelektíven a tejes és gyümölcsleves italos kartondobozokat. Ráadásul még azok körében is minden harmadik italos kartondoboz a kommunális szemétbe kerül...

Duna-parti Majális 2016

2016. április 14.

Május elsején 10 és 18 óra között ismét a felhőtlen játéké és szórakozásé a főszerep a szigethalmi Duna-parton. Az idei majálison a környezetvédelem és a környezettudatos viselkedés kerül előtérbe. A Dunasor utca lezárt szakasza mellett a Duna-parti sétányon és a Fehér Gém Üdülőben is várjuk a látogatókat.

Fenntarthatósági Témahét az iskolákban 2016. április 18-22.

2016. április 14.

Idén tavasszal kerül megrendezésre először a Fenntarthatósági Témahét, amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök. A program célja a Föld napja üzenetének közvetítése, a diákok mozgósítása és széles körű szemléletformálása a környezet- és természetvédelem ügyéért.

Hajdúsági Üvegjárat

2016. április 12.

Magyarországon 2015-ben mintegy 101.000 tonna üveg csomagolás kibocsátása történt meg, azaz évente egy lakosra mintegy 10,2 kg üveghulladék keletkezésével számolhatunk. Az üveghulladék anyagában jól hasznosítható, belőle újra csomagolóanyagot, vagy építőipari alkalmazásokhoz például szigetelőanyagot gyártanak.

Egyemmeg! Családi nap jövő szombaton!

2016. április 11.

Gyerekjóga, Mimó és Csipek, batyukóstolás, Mocorgó bábszínház, bringaturmix, komposztkerék, ehető gyurma készítés, kenyérsütés, lisztkészítés, meseórák gyümölcsökről, zöldségekről, bábjáték, kuka-túra, zokninyúl készítés várja az egész családot.

Szemét Szüret 3.0 - Tavaszi betakarítás

2016. április 5.

A dunaföldvári AztaKeservit.com baráti társaság az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvánnyal karöltve április 23-án, immáron harmadszor hívja össze a helyieket szemetet szedni. Az újrahasznosítható hulladékok gyűjtésére több helyszínen is szükség van, a Duna ártéri erdein kívül a mezőkön, a város határaiban.

KUKAkulTÚRA 2016

2016. március 22.

Gondoltál már arra, mi történik a kidobott hulladékkal? A tejesdoboz, a műanyag palack és a papírhulladék is más-más utat jár be a feldolgozás során. Idén újra megrendezésre kerül a KUKAkulTÚRA, azaz a Hulladékkezelők Nyílt Napja! 2016. április 8-9-én Te is betekintést nyerhetsz a hulladékkezelés kulisszái mögé!

PET-tel táplálkozó baktériumfajt fedeztek fel

2016. március 11.

Úgy tűnik, hogy a természet ismét lepipált minket, hiszen röpke 70 év alatt megoldást talált a világ legproblematikusabb műanyaga, a polietilén-tereftalát (PET) lebontására. Az Ideonella sakaiensis névre keresztelt mikrobát a talajból és a szennyvízből összeszedett PET-hulladékon fedezték fel a szakértők.

Hulladék Akadémia Debrecenben!

2016. február 26.

A hulladék az a téma, ami mindenkit érint és mindenkinek megvan róla a saját, határozott véleménye. Mégis naponta hozunk vásárlásainkkal olyan döntéseket, amelyek eredményeképpen púpos lesz otthon a kuka... A Hulladék Akadémia arra vállalkozik, hogy megtanítson bennünket a hulladék csökkentésére, és ezáltal javuljon hazánk ökológiai lábnyoma.

Környezetkímélő kertművelés és az ember

2016. február 23.

A konvencionális mezőgazdaság milyen károkat okoz a természetes környezetben és az emberi egészségben. "Az ember és környezetkímélő kertművelés módszerének ismertetése" címmel tart előadást Gyulai Iván az Ökológiai Intézet igazgatója 2016. március 17-én, 18:00 órakor a Klebelsberg Kultúrkúriában!

Új helyszínen a hulladékért virágot akció

2016. február 19.

Ismét virágot kaphatnak hulladékért azok, akik részt vesznek a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. akciójában. Február 29-e és március 12-e között, aki a Korányi Frigyes utcai Hulladékudvarba beviszi a különválogatott hulladékát, utalványt vagy növényi hulladékból készült komposztot kap ajándékba.

Gyakorlati megoldások egy új kiállításon, a Hulladék Akadémián

2016. február 11.

A Hulladék Akadémia arra vállalkozik, hogy megtanítson bennünket a hulladék csökkentésére és ezáltal javuljon hazánk ökológiai lábnyoma. A nagyszabású környezetvédelmi kiállítás és kampány tippeket ad és megoldásokat tár a látogató elé, játékos és interaktív formában.

Közösen, "finoman" a fenntartható ételekért

2016. január 22.

A Szimpla és a Felelős Gasztrohős összefogtak, hogy finom ételeken és közös kampányokon keresztül hozzák közelebb a felelős étkezést a háztartások és a vendéglátóhelyek konyháihoz. Mindkét szervezet elhivatott a felelős, fenntartható táplálkozás népszerűsítésében.

Pályázati Felhívás!

2016. január 22.

A KEXPORT Környezetipari Nonprofit Kft. "Mítosz vadászat - a hulladék nyomában" című pályázat keretében kreatív PÁLYÁZATOT HIRDET középfokú oktatási intézmények osztályai számára a hulladékgazdálkodás mítoszainak bemutatására, a mítoszok mögött rejlő valóság megismerésére.

Élj Fenntarthatóan!

2016. január 20.

A Zöld Patent Kft. a 2016-os esztendőben is kiveszi részét a lakossági szemléletformálásból. Célunk ezúttal a fiatalok környezettudatosságra nevelése, a mindennapok során termelődő hulladék csökkentése, valamint a túlfogyasztás megszüntetése!

Már lehet nevezni a 2016-os gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra!

2016. január 12.

2016. május 18-22. között immár második alkalommal kerül megrendezésre a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál. A 2016-os év kiemelt témája "A Víz, a vizes élőhelyek védelme"! A Fesztivál szervezői 2016-ra két filmszemlét hirdetnek meg, a Nemzetközi és a Kárpát-medencei Filmszemlét.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | .... | 26 | 27