Vidékjáró Húsvéti Sajtnapok

nyomtatható verzió
2013. március 26., kedd, 11:43
Egészséges, igazi tejből készült kézműves magyar sajtok a Vidékjáró Húsvéti Sajtnapokon a hamisított lengyel sajtokkal szemben! Más, lengyel üzemekből származó sajtok esetében is megállapították, hogy azokat zömében növényi zsír felhasználásával készítették.

"Közérdekű bejelentés kivizsgálása során februárban vettek első alkalommal mintát sajtnak nem nevezhető lengyel származású termékekből. További mintavételek más lengyel üzemekből származó sajtok esetében is megállapították, hogy azokat zömében növényi zsír felhasználásával készítették. "

sajt05

Ellenben a magyar kézműves sajtok igazi tejből, hagyományos módszer alapján, adalék anyagoktól mentesen, a hagyományos és lokális ízeket megőrizve készülnek gazdag választékban. Ezt bebizonyítva, szervezi meg első alkalommal a KKAOSZE Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhe Húsvétkor a Vidékjáró Húsvéti Sajtnapokat, melynek központi helyszíne a debreceni Nárcisz Birtok és az etyeki Ödön Major lesz.

A kezdeményezés mellé állt Buza Sándor, DJ.Dominik és Kiki az Első Emeletből.

sajt03  sajt02

A Vidékjáró Húsvéti Sajtnapok célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük az igazi magyar kézműves sajtokat és azok készítőit. Jelenleg Magyarországon hiányzik a sajtfogyasztás kultúrája, maguk a vásárlók is kevés sajtféleséget ismernek, holott a sajt az egészséges étkezés elengedhetetlen alapanyaga. Ezeken a napokon a családok, baráti társaságok sajtkészítő műhelyekbe látogathatnak el, bepillantást nyerve a sajtok elkészítésének munkafolyamataiba, de mellette kóstolhatnak és vásárolhatnak is. De ami a legfontosabb: elbeszélgethetnek a sajtkészítővel, megkérdezhetik mindazt, ami érdekli őket, műhelytitkokat leshetnek el. Megnézhetik a gazdaságot, az állatokat, magát a fejést is és a feldolgozás során alkalmazott eszközöket. A sajtnapok lehetőséget adnak arra, hogy a termelők és vásárlók közötti bizalom kialakuljon és megerősödjön, valamint a városi látogatók vidékről alkotott - esetenként negatív képe - megváltozzon.

sajt04

További helyszínek és csatlakozó sajtkészítők Bookmark and Share
ob_get_clean(), 'title' => 'Vidékjáró Húsvéti Sajtnapok' ); $tv['parentframeRT'] = strtr( $GLOBALS['ASM']->getDomainProperty( 'item_article.parentFrameID', $_SERVER['HTTP_HOST'] ), ':', '/' ).'/frame.php'; $GLOBALS['asmframe']['keywords'][] = 'videkjaro_husveti_sajtnapok'; $GLOBALS['asmframe']['description'][] = 'Egészséges, igazi tejből készült kézműves magyar sajtok a Vidékjáró Húsvéti Sajtnapokon a hamisított lengyel sajtokkal szemben! Más, lengyel üzemekből származó sajtok esetében is megállapították, hogy azokat zömében növényi zsír felhasználásával készítették.'; $GLOBALS['asmframe']['category'] = 'hulladekboltermek/hirek/kiallitok'; function encapsulate_item_article_1313_017084( $tv ) { require( ASM_GEN_FSROOT.$tv['parentframeRT'] ); } encapsulate_item_article_1313_017084( $tv ); ?>